Kartonnen bril van Google

Written by Harry Hilders on June 3rd, 2015

Ik heb al een keer geschreven over kartonnen gadgets en er zaten een paar leuke tussen. Maar de kartonnen bril van Google is wel heel bijzonder.

Een kartonnen bril van Google klinkt bijna als een grapje. Maar dat is het echt niet. Het is al bijna een jaar op de markt en het is een mega succes. De officiële benaming is de Google Cardboard, dit is een kartonnen omhulsel waar je je smartphone in kan steken. De kartonnen bril heeft 2 lenzen, klittenband, elastiek en magneten. Je vouwt de bril in een paar eenvoudige stappen in elkaar en bent daarna nog maar een paar tellen verwijderd van de ervaring die de Virtual Reality bril je kan bieden. De scherm van je bril is je telefoon die aan de voorkant vastgezet wordt met behulp van het elastiekje. Je moet vervolgens wel de Cardboard-app op je telefoon hebben, en middels NFC wordt dit na plaatsing van je telefoon opgestart.

Hobbyproject
Bij Google krijgen medewerkers de gelegenheid om te werken aan persoonlijke projecten. Hiervoor mogen zij 20% van hun werkweek aan de eigen ontwikkeling besteden. Twee Franse Google medewerkers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt en hebben zodoende de kartonnen vr-bril ontworpen.

En het allerleukste aan deze gadget is de prijs, voor maar 10 euro kun je deze kartonnen ervaring zelf beleven.

 

Foto: Flickr Creative Commons licentie

Foto: Flickr Creative Commons licentie

 

Comments are closed.