Comfortabel slapen met muziek

Written by Harry Hilders on November 12th, 2015

Het luisteren van muziek is zoveel malen beter met je eigen headset dan via een radio. Je luistert muziek misschien via oordopjes of via een koptelefoon. Het is alsof je de muziek veel meer kan beleven wanneer het daadwerkelijk direct in je oren dreunt, je hele omgeving en de bijbehorend omgevingsgeluiden verdwijnen en het is alleen jij en de muziek. Vind je het dan ook zo lekker om met je favoriete muziek in slaap te vallen? Je ligt op je rug en knikt nog een beetje met je hoofd op de muziekmaat mee. Je ogen vallen langzaam een beetje dicht.

Je wilt je lekker innestelen op de bank of bed en draait je om. Maar je kunt je draai niet vinden omdat je koptelefoon of oordopjes niet gemaakt zijn om op te liggen. Je wordt abrupt uit je zen-modus gehaald en besluit dan maar te liggen op een half oortje of koptelefoon. Maar vaak ligt dit echt niet lekker en kan het zelfs een beetje pijn doen tegen je oor of de zijkant van je gezicht (als je een heel grote koptelefoon hebt).

SleepPhones
Gelukkig ben je niet de enige die er last van heeft! Dokter Wei-Shin Lai en haar echtgenoot hebben de SleepPhones bedacht, die eruit ziet als een hoofdband. Daardoor heb je geen last meer van zere oren als je lekker op je zij wilt liggen. De SleepPhones zijn zelfs al in 2007 door ze bedacht en worden ook al een tijdje verkocht. Maar nu hebben ze een verbeterde versie waarbij het opladen van de hoofdband nog eenvoudiger gaat. Voorheen moest je de batterij uit de band halen en deze via een USB-kabel opladen. Bij de nieuwste versie van de SleepPhones is het niet meer nodig om de batterij eruit te halen en kun je het nu opladen via een inductielader.

 

Comments are closed.