Apple’s IPhone 8 en iPhone 8 Plus: het laatste nieuws

Written by Harry Hilders on September 20th, 2017

Apple’s iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple’s iPhone 8 en iPhone X aankondiging

Op dinsdag 12 september kwam Apple met een grote aankondiging: De iPhone 8 samen met de iPhone X werden uitgebracht. Inmiddels zijn de iPhones 8 en 8 Plus al te pre-orderen, en ze komen al op 22 september in de winkels te liggen.
De iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus

Wat is er nieuw aan de iPhone 8?

De iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7, en verschilt voor het grootste deel weinig van zijn voorganger. De telefoon heeft nog steeds een homeknop, touch ID en een scherm met icd display. Ook is het apparaat net zoals zijn voorganger 4,7 inch groot. Nieuw aan het design van de iPhone 8 is echter de volledig glazen achterkant.

In welke kleuren is de iPhone 8 verkrijgbaar?

De iPhone 8 is in drie kleuren te verkrijgen: goud, zilver en (space)grijs. In tegenstelling tot de vorige telefoons, heb je nu maar keuze uit twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256 GB.
De grootste vernieuwing zit hem in het apparaat zelf. Apple geeft een nieuwe draai aan de iPhone series met het draadloos opladen. Je hoeft de iPhone maar op een powerschijf te leggen en hij laadt razendsnel op. Ook toekomstige Apple watchers kun je hier op opladen. Qua processor is het apparaat flink verbeterd door de A11 chip. Deze chip heeft verschillende kernen, waardoor het apparaat zelf kan betalen welke functies aan- of uitgeschakeld moeten worden. Hierdoor werkt de telefoon een stuk sneller (30% sneller dan de iPhone 7) en gaat de batterij langer mee.

Wat is er verbeterd aan de camera van de iPhone 8?

De camera is ook verbeterd: Het apparaat heeft een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 7 megapixel camera aan de voorkant die efficiĆ«nt werken waardoor de batterij langer mee gaat. Op foto’s vang je nu tot 83% meer licht dan op de iPhone 7.

De iPhone 8 is de goedkoopste iPhone die tot nu toe is uitgebracht. Apple verkoopt de telefoon vanaf 809 euro.

 

Comments are closed.