Shock Clock: Geen moeite meer met opstaan

Written by Harry Hilders on January 8th, 2018

Wakker worden met de Shock Clock

Vooral in de koude wintermaanden is het heerlijk om ‘s ochtends nog even om te draaien. Maar dat is niet handig als je op tijd op je werk of op school moet zijn. Je zult toch op tijd uit je bed moeten. Een wekker zetten kan in veel gevallen helpen om je wakker te krijgen. Maar een wekker heeft vaak een snooze-knop. Als de wekker dan gaat en je drukt in je slaap nog even deze knop in, dan kan je nog even een paar minuten verder slapen. Voor velen is dit een dagelijks ritueel en wordt de snooze-knop vele malen ingedrukt, net zo lang totdat het echt moet gaan gebeuren. Dit ochtendproces is haast nog vermoeiender dan het slapen zelf en daar valt nu wat aan te doen. Er is nu de Shock Clock.

Shock Clock

Shock Clock

Pavlok

Het technologische bedrijf Pavlok is gespecialiseerd in het produceren van elektronische producten om mensen te helpen van vreemde gedragingen en verslavingen af te helpen. Of het nu om nagelbijten gaat of roken, het zijn allemaal dingen waar wij graag vanaf willen komen, maar eigenlijk niet kunnen. Pavlok helpt met technologische producten, deze mensen met hun probleem. Zo is ook de Shock Clock ontstaan. Er zijn namelijk miljoenen mensen die last hebben om ‘s ochtends op tijd wakker te worden. Via een croudfunding campagne heeft Pavlok zoveel geld bij elkaar weten te krijgen, dat de Shock Clock ontwikkeld kon worden.

Hoe werkt de Shock Clock?

Wanneer je de Shock Clock gekocht hebt, download je een app om het helemaal in te stellen. Stel je alarm in, doe je shock Clock om en ga slapen. Als het moment aanbreekt dat je wakker moet worden, zal de Shock Clock zachtjes beginnen te trillen. Mocht je daar niet op reageren dan zal er naast trilling ook nog gepiep volgen. Negeer je dat ook dan zal de Shock Clock een elektrische schok afgeven en zeker weten dat je daar wel wakker van wordt! Deze schok is niet zo prettig, dus de volgende dag zul je proberen wel op tijd naar je Shock Clock te luisteren. En zo past deze Shock Clock na een tijdje automatisch je gehele slaapritme aan en is wakker worden een fluitje van een cent.

 

Comments are closed.