Een elektrische fiets in 30 seconden met Electron Wheel

Written by Harry Hilders on November 11th, 2016

electron-wheel

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig heel erg populair, maar ook heel erg duur. Zonde als jouw fiets het nog prima doet. Maar jouw fiets kan elektrische ondersteuning bieden door het Electron Wheel. Zo hoef je geen tweede fiets te stallen.

Maak van je fiets een elektrische fiets met Electron Wheel
Met het Electron Wheel kan je gebruik maken van elektrische trapondersteuning door gewoon je fiets te gebruiken zoals je dat altijd al deed. Het Electron Wheel biedt jou de nodige ondersteuning dankzij de motor die in het wiel is ingebouwd. Dankzij het Electron Wheel kan je van jouw fiets een elektrische fiets maken. Je hoeft enkel het voorwiel van je fiets te vervangen door het Electron Wheel.
Het Electron Wheel kost 800 euro. Dit is interessant aangezien een nieuwe elektrische fiets al snel 3000 euro kost.

Maak je fiets elektrisch in 30 seconden
Het bedrijf achter het Electron Wheel stelt dat je het wiel vlot kunt vervangen: in amper 30 seconden! Je hebt helemaal geen tools nodig om jouw wiel te vervangen door een elektrisch exemplaar. Het enige dat je moet doen is de bijbehorende app downloaden op je smartphone. Nadat je dan de draadloze pedaalsensor hebt bevestigd, ben je klaar om te vertrekken. Er is geen geknoei met draden: het Electron Wheel communiceert met de pedaalsensor en je smartphone via Bluetooth.

Specificaties van het Electron Wheel
De snelheden die je met een Electron Wheel kunt halen verschillen voor Amerika en Europa. In Amerika haal je zo’n 32 km/uur, terwijl de snelheid in Europa 25 km/uur bedraagt. Dit heeft te maken met de wetgeving wat betreft de snelheid van een elektrische fiets.
Over de batterij van het Electron Wheel dan. Het opladen ervan duurt ongeveer 2 uur en met een volle batterij kun je zo’n 50 kilometer afstand afleggen.

De Electron Wheel app
Niet iedereen is zo gek op het gebruik van apps. Om die reden kun je in deze app aangeven welke informatie je wilt zien: de snelheid, de afstand, de route of de status van de batterij. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

 

Comments are closed.