Halo Sport

Written by Harry Hilders on May 8th, 2017

Wat is de Halo Sport?

De Halo Sport is een koptelefoon die ervoor zorgt dat, mits je hem 20 minuten gebruikt voor een training van maximaal een uur, je beter presteert. Dit doet de koptelefoon door middel van neuroprimimg, dat later in dit artikel nog uitgelegd wordt. De Halo Sport is verkrijgbaar vanaf $749 op de website van Halo zelf. Dit is een behoorlijk bedrag maar als de koptelefoon doet wat hij belooft is dat het ook wel waard.

Hoe werkt de Halo Sport?

De Halo Sport claimt dat het de hersenen van een persoon kan trainen door middel van neuropriming. De koptelefoon doet dit met de nopjes die contact maken met het hoofd van de persoon. De nopjes geleiden stroom door het hoofd naar de hersenen en die stroom stimuleert op zijn beurt weer de motoriek van de persoon. Dit zou er voor zorgen dat de persoon sneller muzieknoten leert of beter kan presteren in een marathon. Of dit ook echt zo werkt moet nog blijken uit onafhankelijke onderzoeken.

Wat zijn de nadelen van deze koptelefoon?

De enigen die de koptelefoon tot nu toe onderzocht hebben zijn de neurowetenschappers van Halo zelf. Er zijn verder nog geen onafhankelijke onderzoeken geweest, daardoor kan niet met honderd procent zekerheid gezegd worden dat de Halo Sport ook daadwerkelijk doet wat hij belooft. Hierdoor zeggen veel mensen dat het onzin is. Er zijn al wel wat onafhankelijke onderzoeken gepland, dus in de nabije toekomst zal er een zekere uitspraak over de koptelefoon geleverd worden. Ook zeggen veel mensen dat het geluid van deze koptelefoon niet erg goed is, dit kan komen doordat de focus van de Halo Sport ligt op het trainen van je hersenen en niet op muziek luisteren, maar desalniettemin is $749 erg veel geld voor een koptelefoon waar je niet eens goed je favoriete nummers op kan luisteren.

Afbeeldingsresultaat voor halo sport

 

Comments are closed.