De fidget cube: Concentratie toename verzekerd

Written by Harry Hilders on October 10th, 2017

Dit is waarom iedereen een fidget cube kan gebruiken

Je herkent het vast wel. Altijd iets vast moeten hebben om mee te spelen. Of het nu een elastiekje of een pen is, je moet het in je handen hebben om aan te friemelen. Je herkent jezelf hier misschien wel in of juist iemand anders want heel veel mensen doen het. Twee Amerikaanse broers hebben sinds kort een kleine kubus op de markt gebracht speciaal voor friemelende mensen, want de Fidget Cube is de stressbal van de toekomst! Bij het woord ‘fidget’ denk je misschien al snel aan de fidget spinner rage van het afgelopen jaar, maar een fidget spinner is slechts een van de vele fidget speeltjes die bestaan. Voor mensen die graag met een pen spelen of iets in hun handen moeten hebben zijn speciale fidget speeltjes bedacht. Dit zijn speeltjes speciaal gemaakt om ergens mee bezig te zijn. Geen irritant geklik meer van een pen, maar een speciaal speeltje wat er voor zorgt dat je concentratie omhoog gaat.

Wat is de fidget cube?

Sinds kort is er de fidget cube. Zoals de naam al zegt is het een kubus met op alle 6 de kanten een apart fidget speeltje. Hou je van het indrukken van knopjes en het bewegen van een joystick? Dan is de fidget cube wat voor jou! Hou je van het draaien aan kleine tandwielen en het aan en uit zetten van een lichtschakelaar? Dan is de fidget cube ook wat voor jou! Kortom, de fidget cube is het ideale fidget speeltje voor iedereen!

Blauwe fidget cube

Blauwe fidget cube

Concentratieproblemen

De fidget cube is begonnen als Kickstarter project door de Amerikanen Matthew en Mark McLachlan en was zo succesvol dat het binnen een dag gefinancierd was! Maar waar is dat friemelen nu eigenlijk goed voor en waarom doen we het? Een Britse studie onder kinderen heeft aangetoond dat kinderen die tijdens de les met hun handen friemelen, sneller leren dan kinderen die stil zitten. Ook hebben andere studie’s aangetoond dat overprikkelde mensen rustiger worden als ze iets te friemelen hebben waardoor ze vervolgens beter kunnen opletten. Het friemelen heeft dus wel degelijk een positieve invloed op je werkgedrag omdat je concentratie toeneemt.

 Fidget cube kopen?

 De fidget cube is zowel in de winkels als online te koop. De blauwe fidget cube bovenin is te koop voor 12,99 bij Bol.com
 

Comments are closed.