Bierbrouwen voor beginners

Written by Harry Hilders on November 25th, 2016

bier-minibrew

Ben je in voor iets nieuws en houd je ervan om samen met vrienden een biertje te drinken? Dan is dit je kans. Met de MiniBrew is het mogelijk om zelf bier brouwen. De MiniBrew is de machine die je hierbij helpt. Het is een apparaat dat processen van brouwen, afkoelen en gisten combineert.

Het gebruik
De MiniBrew is eenvoudig te bedienen. Er is een app waarmee de machine bedient wordt. Je kunt kiezen welk recept je gaat uitvoeren. Via de app kunnen recepten en smaken met elkaar gedeeld worden. De machine kent op dit moment 50 recepten. Nadat je je keuze gemaakt hebt doe je de ingrediënten in het apparaat, zoals mout, hob en water. Als je dat gedaan hebt druk je op je telefoon op een knop, die vervolgens de machine in werking zet. Nadat het brouwproces 3,5 uur bezig is, kan de gist worden toegevoegd. De gist moet nu in werking treden, als de gist klaar is met werken kan het eerste biertje getapt worden. De machine geeft automatisch aan jouw telefoon door als hij klaar is met werken.

Musthave
Er zijn veel positieve kenmerken, zo kun je zelf thuis je bier maken. Je hoeft dus niet meer naar kroeg. Ook kun je zelf kiezen welk bier je wil maken. Er gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten. Je beslist zelf waar je de ingrediënten koopt, dus hoef je je niet te beperken tot de voorkeuren van de bierbrouwerij waar je normaal gesproken het bier koop. En het bier wordt automatisch voor jouw bereid, waardoor het je niet zo veel tijd kost. Je kunt alles bijhouden op je telefoon, waardoor je dus niet bij de MiniBrew in de buurt hoeft te blijven. Met deze machine kan er in korte tijd veel bier gebrouwen worden, zonder dat het een slechte invloed heeft op de kwaliteit. Wanneer de machine klaar is kan de bier opgedronken worden. En het is natuurlijk fantastisch als je dat gezellig met je vrienden kunt doen.

Veel succes!

 

Comments are closed.