Apple HomePod speaker: dé speaker die jij niet mag missen

Written by Harry Hilders on June 12th, 2017

Net na afgelopen weekend heeft het populaire Apple een interessante nieuwe gadget gelanceerd: de draadloze HomePod speaker. Hiermee speelt Apple in op de huidige markt waar reeds tientallen verschillende soorten draadloze speakers te koop zijn. Apple gaat met de HomePod net een stapje verder dan de bestaande speakers: de HomePod is namelijk te bedienen via het spraaksysteem Siri.

Wat is de HomePod?

De HomePod van Apple is een kleine draadloze speaker met een kwalitatieve subwoofer die het merk zelf heeft ontworpen. Bovenop het apparaat zit een scherm en de HomePod beschikt over een A8-chip, een snelle dual-core processor waardoor het apparaat snel en naar behoren kan werken. De gebruiker kan de speaker bedienen aan de hand van zijn eigen stem: spraakhulp Siri wordt actief wanneer je “Hey Siri” tegen het apparaat zegt.

Functies van de HomePod

De HomePod van Apple kan niet alleen muziek afspelen: het herkent tevens je stem wanneer de muziek bijvoorbeeld te hard staat. Op dat moment zal de muziek zachter worden zodat je verstaanbaar bent. Ook kun je Siri vragen laten beantwoorden, kun je herinneringen instellen op het apparaat en kun je andere zogenoemde ‘slimme’ apparaten bedienen in je huis. Ideaal dus wanneer je vanaf de bank verschillende apparaten wilt bedienen zonder dat je daarvoor hoeft op te staan.

Voordelen van HomePod

Naast het feit dat je de HomePod door middel van spraak kunt bedienen is er een ander groot voordeel: volgens Apple is de geluidskwaliteit een stuk beter ten opzichte van bestaande (draadloze) speakers. Wanneer je veel muziek luistert en wilt genieten van goede geluidskwaliteit is de gagdet volgens de medewerkers van Apple een absolute musthave.

Wanneer verkrijgbaar?

De HomePod speaker is momenteel nog nergens te verkrijgen: vanaf december kun je de speaker kopen in Amerika, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het apparaat zal 349 dollar gaan kosten (prijs in Amerika) en zal in eerste instantie in het grijs en in het wit te koop zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de HomePod naar Nederland komt. De verwachting is dat dit mogelijk in 2018 ergens het geval zal zijn.

Afbeeldingsresultaat voor apple speaker homepod

 

Comments are closed.