Top gadget: 3D-camera

Written by Harry Hilders on March 22nd, 2018

Hoe zit een 3D-camera in elkaar?

De nieuwste gadget, een 360 graden camera? Wat is het nu eigenlijk? De 360-graden camera legt je omgeving in een keer vast, letterlijk 360 graden dus. De camera kan 3D objecten scannen, ook kan deze foto’s herfocussen nadat deze al getrokken zijn. De camera bezit niet één lens zoals normale camera’s, maar drie lenzen in totaal. De standaard lens, een infrarode lens en een infrarood laser lens. Deze werken samen om zo het perfecte 3D beeld te creëren..

Harry hilders

Hoe wordt deze camera gebruikt?

De 3D-camera’s zijn compact in elkaar gestoken, vele zijn bestendig tegen water waardoor onderwaterfotografie tot de mogelijkheden behoord. Door hun kleine compacte bouw kunnen ze wel wat hebben, geen zorgen dus dat het in je handen uit elkaar gaat vallen. De foto’s zijn eenvoudig te delen via bluetooth en wifi. Er zijn zelfs merken van deze camera, die de 3D-camera zo hebben gebouwd dat die voor onderwater liefhebbers is gemaakt. Bij een aantal is het zelfs mogelijk om op diep water te fotograferen tot wel 30 meter, om dan nog steeds geweldige foto’s te kunnen nemen.

Waarom zijn 3D-camera’s een cool gadget?

Wij als mensen zien de wereld in 3D, waarom zouden we dan 2D foto’s en video’s blijven bekijken? Zeker wanneer ze simpel gemaakt kunnen worden met een 3D-camera. De prijzen hangen natuurlijk af van welk merk u kiest, maar er zijn er al te vinden voor minder dan 200 euro! In tegenstelling tot normale camera’s is dit spotgoedkoop. Het maken van foto’s en video’s is super simpel. Op de sociale media, zoals youtube en facebook komen video’s en foto’s in 3D vaker voor. Ze zijn gemakkelijk te uploaden online, je vrienden en familie zullen versteld staan van deze nieuwe trend. We leven nu eenmaal in een eeuw waar elke dag nieuwe dingen in worden uitgevonden.

 

Comments are closed.