Thuisbioscoop in een brilletje

Written by Harry Hilders on March 15th, 2011

Harry Hilders - Video brilAnders dan het plaatje doet vermoeden, projecteert de “Videobril”, zoals het ding genoemd wordt, geen films op de muur. Je kijkt binnen je brilletje naar een 72 inch/183 cm groot virtueel scherm op ongeveer 2 virtuele meters afstand. Je zit dus middenin je film, of in je ebook, foto-album of game. En niemand anders.

De ingebouwde oortjes zorgen ervoor dat je écht in je eentje film kunt kijken vanaf de 2GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 32 GB) of een extern apparaat zoals een ipod, laptop, tv, computer, gameconsole. De videobril is aan te sluiten op bijna iedere moderne gameconsole, waaronder playstation3, xbox360, wii, en PC. Het ding ondersteunt vrijwel alle mediaformaten en wordt bovendien geleverd met een sterke accu die 4 uur kijken garandeert. En dat voor 200 euro!

Maar is dat het allemaal waard? Is een film niet leuker als je hem samen met iemand kijkt, net als foto’s? En lezen we een boek niet nog steeds liever van papier? Gamen is al zo geïsoleerd. Moet dat nou nog meer in je uppie? Desalniettemin is het stukje techniek natuurlijk prachtig. En als de bril nu de echte wereld met een virtuele gaat combineren zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar tot die tijd laat je je 200 euro misschien liever nog even in je sok zitten.

 

Leave a Comment