Zelfsturende Google-auto maakt brokken

Written by Harry Hilders on August 17th, 2011
Harry Hilders - Selfdriving Google car

Google’s zelfsturende auto heeft een eerste ongeluk veroorzaakt. Dat vond plaats, 5 minuten van het hoofdkwartier van het bedrijf, in “Mountain View” Californië.

De auto maakt gebruik van camera’s, sensoren en andere technische snufjes om te kunnen rijden zonder bestuurder. Wettelijk is het wel verplicht om daarnaast ook een mens achter het stuur te hebben zitten, voor als er iets misgaat.
Google beweert dat het nu juist die menselijke bestuurder is geweest, die het ongeval veroorzaakte, en niet de software. Volgens Google stond de auto in manuele modus ten tijde van het ongeluk; iets dat onderzoek nog moet bevestigen.
Bij het ongeval ramde de omgebouwde Toyota Prius een gewone Prius, die op zijn beurt weer in botsing kwam met een Honda Accord. Op internet circuleert een foto, gemaakt door een getuige.

Google’s zelfsturende auto heeft een eerste ongeluk veroorzaakt. Dat vond plaats, 5 minuten van het hoofdkwartier van het bedrijf, in “Mountain View” Californië.
De auto maakt gebruik van camera’s, sensoren en andere technische snufjes om te kunnen rijden zonder bestuurder. Wettelijk is het wel verplicht om daarnaast ook een mens achter het stuur te hebben zitten, voor als er iets misgaat.

Google beweert dat het nu juist die menselijke bestuurder is geweest, die het ongeval veroorzaakte, en niet de software. Volgens Google stond de auto in manuele modus ten tijde van het ongeluk; iets dat onderzoek nog moet bevestigen.

Bij het ongeval ramde de omgebouwde Toyota Prius een gewone Prius, die op zijn beurt weer in botsing kwam met een Honda Accord.

 

Leave a Comment