Superslimme scannerpen

Written by Harry Hilders on September 13th, 2011

Elke kunstenaar of ontwerper die werkt met kleur, weet dat je de perfecte kleur vaak best ziet, maar moeilijk kunt repliceren. Het zou wel heel handig zijn als je met je tekenpen elke kleur kunt scannen om er vervolgens mee te kunnen tekenen. Jin Sun Park heeft een prototype van de pen, waarmee je dat daadwerkelijk kunt doen.

Een kleursensor op de bovenkant van de pen registreert de kleur van het object. Die kleur wordt digitaal weergegeven op de achterkant van het apparaat voor verificatie. Rode, groene en blauwe inkten worden vervolgens gemengd – net als in een traditionele printer – om de gewenste kleur te maken.

Harry Hilders - Kleur scannende pen

De uitvinding heeft zijn beperkingen: ruimte voor inkt en batterijen maken het ding wat groter dan dat per se handig is. Ze zijn op dit moment ook slechts nog in pre-productie en extreem duur. Dus voorlopig nog niet handig, maar met een paar aanpassingen wel een supergoeie gadget!

 

Leave a Comment