Je eigen robot uit de 3D-printer (en discount code!)

Written by Harry Hilders on December 2nd, 2011

Harry Hilders - My Robot NationHoe graag je misschien ook een eigen 3D-printer zou hebben, de aanschaf van zo’n ding is voor consumenten nog niet bijzonder goed te doen. Toch kun je alvast een voorproefje nemen. Door je eigen robot te ontwerpen en die te laten printen door My Robot Nation.

Hoe dat werkt? Heel eenvoudig. Je gaat naar myrobotnation.com en klikt op “Make My Robot”. Je ontwerpt daar in de online tool jouw eigen persoonlijke robot, uit voorgedefinieerde onderdelen. Je kiest een hoofd, een linkerarm, een rechterarm, een torso en een onderstel (benen, wielen of rupsbanden) en daarna kan het het echte customizen beginnen met allerlei add-ons: schroefjes, moertjes, chips, laserguns, sterretjes en konijnenoren; met een beetje creativiteit is alles mogelijk.

Harry Hilders - My Robot Nation

Die losse onderdelen kun je op willekeurige plekken op de robot zetten (de robot kun je draaien!) en vervolgens verf je alle losse onderdelen van de robot in wat voor kleur je ze hebben wil.

 

 

Tenslotte kun je nog kiezen uit een aantal “stempels”, of op je robot te zetten, van stickers tot roest, van drukmetertjes tot legerpatronen.  En je kunt je robot ook nog “posen”, door de armen en benen, het hoofd en de torso te draaien in de door jou gewenste pose.

Is de robot voor helemaal jou af, dan is het magische moment daar, dat je hem gaat laten printen. In full color en in de door jou gewenste grootte. Voor 25 dollar krijg je een 3 inch hoge robot, hij kan ook kleiner of veel groter. Je wordt meteen lid van de community, maar daar krijg je als je de juiste vakjes aanvinkt geen spam van. Online kun je dan zien of je robot al geprint is, of zelfs al onderweg. En je kunt je eigen en andere robots ranken.

Harry Hilders - My Robot Nation

Voor wie helemaal tot het einde van dit artikel is gekomen (of heeft doorgescrolld); er is een discountcode voor 20% korting op je bestelling, van welke grootte robot ook, en wel: IO9ROBOTS. Geef je deze code op tijdens je bestelling, dan wordt de 20% direct van het aankoopbedrag afgehaald.

 

Leave a Comment