Commander-Keen-sequel-crowdfunding!

Written by Harry Hilders on February 17th, 2013

PC-gamers van een bepaalde leeftijd hebben tot op zekere hoogte vrijwel allemaal goede herinneringen aan de Commander Keen-serie. Zo omslachtig moeten we dat wel durven stellen. Want wie heeft er nu niet warme herinneringen aan het poppetje met de pogostick, waarmee we een moeilijk-hooggeplaatste edelsteen probeerden te bereiken, geheime passages vonden, of ontsnapten aan een hongerige Dopefish?

Eén van de Commander-Keen-makers probeert in te prikken op ons grootpixelige jeugdsentiment, en komt met een vervolg, en wel via crowdfunding. Tom Hall hoopt de fanbase opnieuw te kunnen doen smelten met een multiplatform-platformgame, met als grote lokkertje: het zelf kunnen bouwen van nieuwe levels. Newbies kunnen eenvoudig een level in elkaar klikken, meer doorgewinterde programmeurs bepalen in de geavanceerde modus zelf de scripting voor objecten, cutscenes en de win-condities. Kaarten publiceren en de wereld uitbreiden, spelen op Android tablet, iPad, Mac en pc… Het klinkt ambitieus en dat is het ook. Het ontwikkelhuis heeft $400.000 nodig om het spel te verwezenlijken.

De perks voor vroege contributors zijn er dan ook wel naar. Want wie wil er nu niet een NPC zijn in zijn favoriete jeugdplatformspel? Laat staat een eindbaas! Daarvoor moet je trouwens wel een flinke spaarpot meenemen… Maar dat is het natuurlijk nú al waard.

Harry Hilders - Commander Keen

 

Leave a Comment