Welke telefoon is anno 2018 de beste?

Written by Harry Hilders on April 26th, 2018

De beste telefoon van 2018

De beste telefoon in 2018

De concurrentie op de smartphone is groot. Bedrijven proberen elkaar af te troeven met telefoons die steeds sneller zijn, een mooi design hebben, nog een betere camera (of meerdere). Welke telefoon is nou echt de beste van 2018?

Strijd der titanen

Omdat de grote bedrijven steeds meer smartphones maken en steeds wat nieuws verzinnen is de uitkomst vaak divers op de vraag welke telefoon eigenlijk het beste is. Dit kan zelfs al in enkele maanden veranderen. Op dit moment is de titanenstrijd gaande tussen de Iphone X & Samsung S9 Plus. Twee toestellen die ongekend populair zijn door hun innovatie.

Apple iPhone X

De belangrijkste punten

Om tot een winnaar te komen moet je kijken wat de features zijn per model en waar voor het geld. Zo zijn bij veel gebruikers deze punten belangrijk:

  • Cameramogelijkheden
  • Snelheid
  • Design
  • Beeldscherm
  • Software

Er zijn nog meer onderdelen die belangrijk voor gebruikers zijn, maar dit zijn wel de voornaamste.

Verschillen in hardware

De Iphone X en Samsung S9 Plus staan bovenaan de top dicht bij elkaar met elk hun eigen sterke eigenschappen. Allebei hebben de toestellen een prachtig scherm met de gebruikte AMOLED techniek waardoor kleuren en contrast eruit springen. Ook de camera’s van de toestellen zijn subliem te noemen, de S9 plus pakt hier wel de winst door net een betere camera. De snelheid van de toestellen is ook met recht high-end te noemen. Op beide toestellen zit een waterdichtheid ceritificering, waarbij de S9 net iets beter is.

De winnaar

Beide toestellen hebben zeer goede eigenschappen waar elke smartphonegebruiker wel gelukkig van wordt. Dan wordt het kijken naar de kleinere zaken voor een winnaar. Daar valt op dat de Samsung S9 Plus op diverse hardware onderdelen net wat beter scoort. Maar de enorm hoge prijs van de Iphone X zal ook een flinke doorslag geven in de keuze. De Samsung S9 Plus is hierdoor de beste telefoon van dit moment met de Iphone X vlak achter zich.

 

Comments are closed.