Harry Hilders Top 3

De 3 innovatiefste gadgets van Harry Hilders.info

Gadgets zijn er in soorten en maten. Je hebt de huis-tuin-en-keukengadget: een grappig cadeautje dat tijdens het verjaardagsfeestje al verstoft. Je hebt de domme gadget, die geen problemen oplost, maar ze juist erger maakt. De high-tec-gadget die indrukwekkend is, maar die een al even indrukwekkend prijskaartje heeft en de toekomstmuziek-gadget, die over 12 jaar misschien eens in de schappen van de Mediamarkt ligt.
En streep je die allemaal weg, dan hou je een klein groepje betere gadgets over. Gadgets van het type: “had ík dat maar verzonnen”. Gadgets die een veelvoorkomend probleem op een simpele manier oplossen. Liefst klein, lichtgewicht en tóch indrukwekkend. Én de groep innovatieve gadgets, die dan wel niet klein en lichtgewicht zijn, maar gewoon zo slim op hun gebied dat je ze alle flaws vergeeft. De top 3 van precies die gadgets, gevonden in de archieven van Harry Hilders.info, vind je hieronder op een rijtje!

Op 3: De Color Picker Pen


Dit slimme apparaatje werd ontwikkeld door Jin Sun Park: een pen met een ingebouwde scanner om de kleur mee te kiezen: de Color Picker. Wil je schrijven in appeltjesrood? Zoek een appel, scan de kleur en schrijven maar! Toch liever viooltjespaars, of poepbruin? Het is met een druk op de knop voor mekaar! Een uitkomst voor middelmatige verfmengers, en voor kunstenaars die zich daar niet mee wensen bezig te houden. Maar natuurlijk ook gewoon een hippe gadget, met een vrij lange houdbaarheidsdatum.

Op 2: De ZeroTouch

Studenten van de Texas A&M University maakten een apparaat, waarmee van elk willekeurig scherm een touchscreen te maken is: De ZeroTouch. Simpel en zo logisch ook, maar het mooiste moet nog komen: er wordt gewerkt aan een aanrakingsveld met meerdere lagen; 3D dus! Dat biedt spannende mogelijkheden.

Op 1: De D-Shape

Het vleugje toekomstmuziek, de omvang én het indrukwekkende prijskaartje ten spijt, is de D-Shape toch wel een enorm goeie gadget. Met deze joekel van een 3D-printer kun je namelijk huizen printen! Met een minimum aan materiaal en een minimum aan afval, dus uiteindelijk ook nog veel goedkoper dan via de huidige bouwmethoden!

Leave a Comment