Informatie dragers: USB sticks

Written by Harry Hilders on May 31st, 2010

 

Harry Hilders - USB sticksWat kun je met een USB stick?

Een USB-stick (ook wel USB-staafje of insteekgeheugen genoemd) is een extern opslagmedium voor de computer dat je door middel van een USB-poort aan kunt sluiten. In de stick zit een flashgeheugen dat voor de opslag zorgt. Een USB-stick wordt ook wel USB-pen, datastick of flash-drive genoemd. De aanduiding Memory Stick, die ook wel eens gebruikt wordt, is echter een merknaam voor een opslagmedium van Sony dat niets met USB te maken heeft.

Aparte USB sticks

USB sticks zijn hartstikke handig als informatiedrager: makkelijk mee te nemen, te gebruiken op verschillende hardware en als het goed is past er ook een heleboel op. USB sticks heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een USB variant beschikbaar.

 

Leave a Comment