Intelligente sportschoen

Written by Harry Hilders on November 25th, 2011

We hebben de aankondiging misschien niet allemaal meegekregen afgelopen jaar, maar de reclames op televisie kunnen je bijna niet ontgaan zijn. De adidas_1, de eerste intelligente sportschoen van Adidas, is gelanceerd. Voor iedereen die tot nu toe te lui was om online te gaan kijken wat dat inhoudt, zo’n slimme schoen, bij deze de uitleg!

Harry Hilders - Adidas Intelligent ShoeAdidas’ intelligente schoen past zich voortdurend aan aan de belasting van de voeten. Dat doet het door zogenaamd “intelligent cushioning”, oftewel: de weerstand van de zool wordt doorlopend en automatisch ingesteld. Dat gebeurt met behulp van sensoren en een microprosessor die is ingesteld om te meten of de demping door de zolen op dat moment te hard of te zacht is. De aanpassing gebeurt met behulp van een motoraangedreven kabelsysteem.

Een beter voorbeeld is er bijna niet te vinden van de inbedding van computers in alledaagse voorwerpen. Adidas is daarin niet de enige; er komt meer intelligente kleding op de markt dit jaar.

Harry Hilders - Adidas Intelligent Shoe

De adidas_1 is nu beschikbaar, en kost in de US $250. In Europa betaal je €250.

 

Leave a Comment