Een iPad bouwen voor je vriendin

Written by Harry Hilders on December 9th, 2011

Een Chinese syudent die geen geld had om een iPad voor zijn vriendin te kopen, bouwde er zelf eentje. Voor het equivalent van 95 euro en binnen tien dagen. Wei Xinlong, student aan de Northeast Normal University in Changchun, zocht online precies uit hoe een iPhone in elkaar steekt en ging vervolgens aan de slag. Via internet vond hij tweedehands een moederbord, display en geheugen; de batterij en het touchscreen kocht hij nieuw. Om z’n tablet af te maken, versierde hij hem met wat vrouwelijke blingbling.

Harry Hilders - Zelfgemaakte iPad

Tegenover China Daily News verklaarde Wei: “Je kan ermee downloaden, lezen, films kijken en spelletjes spelen door het scherm aan te raken”. De student vindt dat het niet echt om een tablet gaat en dat er nog het één en ander aan het ontwerp verbeterd kan worden. “Om je de waarheid te zeggen, dit kan niet worden beschouwd als een echte tablet-computer. Het is meer een laptop met een touchscreen.” Vriendin Sun Sasha heeft laten weten dat de nep-iPad het beste cadeau is dat ze ooit heeft gehad.

 

Leave a Comment