iPhone? Toch maar geen neplader uit China

Written by Harry Hilders on July 15th, 2013

Apple onderzoekt berichten dat een man en een vrouw (beiden Chinees) werden geƫlektrocuteerd door hun iPhone 5, terwijl deze aan het opladen was. De man ligt in coma. De vrouw, Ma Ailun, een 23-jarige stewardess, die haar telefoon opnam terwijl deze aan de oplader hing, overleefde de elektrocutie niet.

Zowel de man als de vrouw lijken een niet-originele iPhone-lader te hebben gebruikt, en Chinese media schrijven dat het probleem mogelijk daar ligt. Cru genoeg lijken de opladers en iPhones na de elektrocutie nog normaal te functioneren.

Voor iedereen die een goedkope lader uit China importeerde zijn deze incidenten wellicht reden om de oplader te vervangen.

In een verklaring aan de South China Morning Post, een krant in Hong Kong, stelt Apple: “We zijn diep bedroefd om te horen van dit tragische incident en bieden onze condoleances aan de familie aan.” Apple zal meewerken aan een onderzoek door de lokale autoriteiten.

 

Leave a Comment