Bouw je huis met een 3D-printer!

Written by Harry Hilders on January 14th, 2011

Er waren al eerder 3D-printers op de markt, maar nog niet zo serieus en ambitieus als die van uitvinder Enrico Dini. De D-Shape heeft een schaal die groot genoeg is om hele gebouwen uit eenvoudige componenten te printen, enkel van zand en een anorganisch bindmateriaal op magnesiumbasis.

De driedimensionale printer heeft honderden sproeiers die de mix van zand en bindlijm laag voor laag in een object laten veranderen. D-shape kan in vier keer minder tijd een gebouw bouwen dan dat nu kan met behulp van traditionele bouwmethodes. En dat doet ‘ie voor minder dan de helft van de kosten. En doordat het minder afval achterlaat, is de 3D-printer ook nog eens milieuvriendelijker dan conventionele alternatieven.

Interessant: Dini is momenteel in gesprek met het European Space Agency over het maken van een versie van het apparaat die stof zou kunnen gebruiken om structuren te bouwen op het oppervlak van de maan.

Hoewel de onderstaande video volledig in het Italiaans is, zie je er wel de D-Shape in actie en hij is daarom zeker het bekijken waard!

 

Leave a Comment