Fluoriserende visjes

Written by Harry Hilders on January 21st, 2011

Wetenschappers in Japan doen af en toe iets buitengewoon hips in naam van de wetenschap. En waar dat in het verleden resulteerde in een gigantische hagedis met platvoeten, hebben ze in het land van de rijzende zon nu iets veel vrolijkers verzonnen. Het is dood, dat wel.

Wat de Japanse onderzoekers gedaan hebben is een manier ontdekken om de spieren van vissen volledig transparant te maken, terwijl aan het skelet juist heldere kleurtjes werd gegeven. Zo leuk dood is nog nooit iets geweest. De website waarop dit wereldnieuws werd gepresenteerd is uiteraard volledig in het Japans, maar dat geeft niet. Want ons interesseren natuurlijk vooral de plaatjes!

Harry Hilders - Fluor vis paars

Harry Hilders - Fluor vis roze

Harry Hilders - Transparante vis

 

Leave a Comment